top of page

TEAM JEDNOROG

Veže nas ljubav prema prirodnom pristupu konjima i veliko znanje stečeno na brojnim edukacijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Team Jednorog čine tri žene sa zajedničkim ciljem - komunikacija s konjem kao primarni element rada.

"Rad s konjima omogućuje mi introspekciju i gradi me kao osobu. Vidjeti napredak u konju i našoj komunikaciji znači vidjeti vlastiti uspjeh u sreći drugog bića.
Ne mogu zamisliti život bez konja."
                                                                                     
                                                                                     Maja Živanović
Maja
Maja10.JPG
Maja Živanović

Maja je diplomirani pedagog i profesorica francuskog jezika te ponosna vlasnica Line i Bowija. Rođena je u Zagrebu 1985. godine. Konjima se bavi od svoje 9te godine. Natjecala se su preponskom i dresurnom jahanju. Majini natjecateljski parovi najčešće su bili konji s “problemom” te ona vrlo rano počinje pronalaziti načine za izgradnju povjerenja i suradnje s njima. Zahvaljujući ocu Maja kao dijete dolazi u kontakt sa raznom literaturom o konjima te intuitivno istražuje komunikaciju iz sedla. Majina želja je oduvijek bila raditi s konjima na način koji je ugodan i njoj i njima.

 

Od 2013. godine s ciljem boljeg razumijevanja konja i odnosa kojeg gradimo s njima Maja proučava Natural Horsemanship te uči Parelli metodu “7 igara” uz mentorstvo Hane Bobinac, Monty Roberts metodu “Join Up” te pohađa seminare i radionice njihovih licenciranih trenera. Od 2014. Maja trenira sa Liz Eaton, BHS trenericom, Equitation with Empathy. S ciljem učenja nježnog i postepenog pravilnog fizičkog razvoja konja Maja od 2019. trenira sa Kenneth Vansweeveltom, Academic Art of Riding i Marjolein Curry čije se treniranje konja uz ostalo zasniva na opuštenosti, sinkronizaciji i govoru tijela i energiji koju odašiljemo. Maju također zanima kako interpretirati i upotrijebiti teoriju 5 elemenata u suživotu i radu s konjima te sa Jele Dominis (Shiatsu za konje) od 2017. istražuje ovu temu.

 

Uz rad s konjima Majina velika strast je i poučavanje. Od 2009. do 2014. godine Maja radi kao instruktor u školi jahanja Pony Express gdje je i sama počela jahati. Od 2015. Maja počinje raditi kao freelancer: ujahuje konje, daje privatne i grupne satove, rehabilitira i trenira konje, organizira predavanja i kontinuirano se usavršuje.

2020. počinje provoditi programe za osobni razvoj s konjima te osniva Horses of Magic, mlađu magičnu sestru Projekta Jednorog. U sklopu Horses of Magic Maja kreira i provodi radionice i retreate te radi individulano sa svima koji žele zaroniti u čarobni svijet osobnog razvoja s konjima. 

“Konji su me naučili kako promatrati svaki novi dan sa znatiželjom, umjesto s očekivanjima. Takav način gledanja donio mi je lakoću i puno više veselja, ne samo u radu s konjima, nego i u životu općenito.”

                     

                                                                                                                                           Hana Bobinac
Hana
Perun&Hana_03.jpg
Hana Bobinac

Hana je diplomirani inženjer, rođena je u Zagrebu 1978.
S konjima se počela baviti kao dijete 1989. na zagrebačkom hipodromu. Kao što ju je dresura oduševljavala ljepotom pokreta, tako ju i terensko jahanje mamilo neograničenom slobodom. Ipak, najzanimljivije od svega uvijek joj je bilo ponašanje konja, i pronalaženje odgovora na pitanja poput "Zašto se taj konj baš tako ponaša?"  te kako uspostaviti još  bolji odnos sa konjem.
Hana je radila i trenirala s trenerima u Portugalu, Italiji, Švicarskoj i Engleskoj gdje je razvila mnoge vještine presudne za dobro konjarenje. Treneri koji su joj najviše pomogli u napretku su Terri Martinus, Liz Eaton, Mark Rashid, Angelika Schneider, Bernie Zambail, Anna Kerckhoff de Sacchi, Pru Clayton-Mead i Vanessa Bee.
Prirodno konjarstvo počinje proučavati 2006. godine te i dalje redovno pohađa razne radionice i seminare.
Posebno važni učitelji su joj njezina dva konja, Perun i Zeko, koji su joj pokazali kako svaki novi dan promatrati s znatiželjom, umjesto s očekivanjima. Takav način gledanja donio joj je lakoću i puno više veselja, ne samo u radu s konjima, nego i u životu općenito.

Hana i Perun trenutno su na 3. nivou (Level 3) Parelli programa.
Hana je od 2012. godine licencirani instruktor Horse Agility discipline, a iste godine osniva i hrvatski Horse Agility klub koji promiče ovu novu sportsku disciplinu. 

"Izreka koja najbolje opisuje moj osjećaj uz konje je: Dok dvije noge pokreću naše tijelo, četiri noge pokreću nam dušu."

                     

                                                                                                                                           Josipa Vranjković
Josipa
Josipa Vranjkovic.png
Josipa Vranjković 

Rođena je 1990. Godine u Vinkovcima.

Visoko obrazovanje stjeće 2016. godine pri Akademiji likovnih umjetnosti.

Ljubav i očaranost konjima prati ju od najranijih sjećanja. Vjeruje da je tu ljubav naslijedila od oca. Još uvijek se sjeća trenutka kada je kao djevojčica prvi puta dotaknula čarobnog bijelog lipicanca kada je ljubav službeno i započela.

Od samog početka najveću pažnju je davala kvalitetnom provođenju vremena s konjima te je žudjela za jasnijom komunikacijom s njima. Tako da je prirodno konjarstvo bilo logični korak u njenom konjarskom životu.

2015. upoznaje Maju Živanović koja je uvodi u svijet prirodnog konjarstva.

Tu godinu smatra najvećom prekretnicom u svom životu.

Čitanje literature te pohađanje radionica i seminara na tematiku psihologije i ponašanja konja, ne samo da ju je naučilo kako razumjeti i prihvatiti drugu vrstu već i kako razumjeti i prihvatiti sebe te raditi na osobnom razvoju.

2016. Djeleći zajedničku viziju o edukaciji na temu prirodnog pristupa konjima, s Majom i Hanom odlučuju se za osnivanje Projekta Jednorog.

Kontaktiraj Josipu
bottom of page